top of page

 РЗП 400 кв.м

ПЕРНИК

У ДОМА

екип:

Мими Фъркова, интериорен дизайнер

Владислав Коларов, архитект

Антони Димитров, архитект

фотограф:

Огнян Стойнев

Обзавеждане:

Мегадизайн, Кюстендил

Настилки:

Осветление:

21   /   03   /   2020

BigSEE Interior Design Award 2020.png
b_b0aa2b408a0a489ca4abef2009337e12.jpg
изтеглен файл.png

„У дома”  се намира в сграда строена по времето на социализма през 60-те години на миналия век, в централната част на град Перник. Локацията позволява удобен пешеходен, велосипеден и автомобилен достъп, тъй като е на търговската пешеходна алея на града, която е в непосредствена близост градския площад.
Сградата е построена за битов комбинат, през годините части от нея са претърпяли множество преустройства. Ползвана е за модна палата, както и за козметични и физиотерапевтични салони.

 

Проектът „У дома” има за цел преосмисляне на възможностите на пространството и превръщането му в център за личностно развитие. Съчетани са много теми от съвремието подходящи за активни хора или такива, които търсят промяна в ежедневието си. Създава се ново място за спорт, здравословен начин на живот, био продукти, офис пространства, работилници и ателиета за творческа дейност. „У дома” разполага с офиси „тип ателиета” за отдаване под наем за творчески дейности, кафене и магазин за здравословни храни и мултифункционална зала, която може да се трансформира от зала за йога и медитация, кът за отдих и
срещи, до място за различни събития, презентации, обучения за био храни и козметика и практически познания за разнообразни творчески занаяти.

 

В интерионния проект на „У дома“ за нас бе много важно да предадем усещането за домашен уют с традиционни материали, форми и символиката на семейството, рода и народа и педаването на знания между поколенията. Вдъхновени от традиционния български дом в миналото пресъздадохме неговия
съвременен авангарден прочит.

bottom of page